Ετικέτες

3 Φεβρουαρίου 2011

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής του, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η ΥΠΑ και τα αεροδρόμια της χώρας οδηγούνται στην νέα εποχή, ενώ οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ χαρακτηρίζοντας «απαραίτητο» το νομοθέτημα. ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σύστασης ανώνυμων εταιρειών διαχείρισης για το σύνολο των αερολιμένων της χώρας, ή ομάδας αεροδρομίων ή για κάθε αεροδρόμιο χωριστά. Οι εταιρίες αυτές θα αναλάβουν τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευσή των αεροδρομίων ενώ θα έχουν τη δυνατότητα παραχώρησης για ορισμένο χρόνο, δικαιωμάτων που αφορούν στις επτά αυτές αρμοδιότητες.

Ο Δ. Ρέππας διευκρίνισε ότι η ιδιοκτησία των αερολιμένων παραμένει στο Δημόσιο και εξήγησε ότι οι αποφάσεις για το ποια αεροδρόμια θα ενταχθούν σε αυτή την διαδικασία θα ληφθούν μετά από μελέτες αξιολόγησης.

Επιπλέον, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται ο εθνικός εναέριος χώρος και ότι παραμένουν τα σύνορα στον αέρα του κάθε κράτους. Αυτό που θα γίνει είναι ένας των υπηρεσιών αεροναυτιλίας που υπάγονται στο Γιουροκοντρόλ με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και την εξασφάλιση περισσότερης ασφάλειας στις πτήσεις.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: